Noakk Dealer worden?

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  11 april 2024

  Stappenplan montage akoestische panelen van Noakk

  De montage is gemakkelijk door het een plug en play systeem. De latjes en het akoestische vilt zijn gezamenlijk 20 mm dik.

  Wat heb je nodig?
  - De akoestische panelen van Noakk
  - Schroeven of montagekit (we raden 1 tube kit per paneel aan)
  Wanneer je panelen met zwart vilt hebt adviseren wij gips schroeven van 35mm zodat ze niet opvallen.

  - Zaag om de panelen op maat te maken (wanneer nodig) 
  - Waterpas
  - Meetlint
  - Winkelhaak
  - Potlood


  Stap 1: strakke ondergrond

  Zorg ervoor dat de ondergrond leeg, schoon en glad is. Verwijder oude schroeven, spijkers etc. Wij raden aan de panelen bovenop de plinten te plaatsen, dit geeft een ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat er geen vuil, water en stof op de panelen komt. 

  Hoogte van de panelen
  Wil je de hoogte van de panelen inkorten op maat, dan raden wij aan dit te doen met een zaag (bij voorkeur een cirkelzaag). Het kan zijn dat door het zagen de latten los komen, je kunt dan het beste de latten met een tacker vast zetten of kiezen om deze met montage kit vast te zetten. Wanneer de ruimte hoger is dan het paneel kun je de panelen ook naadloos bovenop elkaar zetten.

  Stap 2: Plaatsen van de panelen 
  Wanneer je eenmaal de juiste plek voor de panelen hebt uitgekozen en de ondergrond gereed is gemaakt, begin je met het plaatsten van de panelen. Plaats de panelen strak tegen elkaar en zet de panelen vast met montage kit of schroeven. Kies je voor schroeven dan adviseren we om 12 schroeven per paneel te gebruiken.  

  Kies je voor montage met kit? Dan raden we aan om de High Tack kit van Den Brave te gebruiken. Breng de kit aan in ronde onafgebroken cirkels op de achterkant van het paneel. Wanneer je het paneel plaatst zal er een vacuüm ontstaan welke het paneel tegen de ondergrond aanzuigt. Het is belangrijk om de gemonteerde panelen 24 uur te fixeren, zodat de lijm kan drogen. 

  Plaats je de panelen tegen een schuine wand of plafond dat raden we aan met schroeven of een combinatie van schroeven en kit te werken.

  Stap 2-b: Waterpas?
  Zorg ervoor dat je het eerste paneel waterpas neerzet. Wanneer je de daarop volgende panelen er strak tegenaan plaatst staan deze automatisch ook waterpas.

  Stap 3: Afronding
  Als je bent aangekomen bij het laatste paneel kun je deze in de hoogte eenvoudig op maat maken met een stanley mes.

  Stap 4: Genieten!
  Na het volgen van de bovenstaande stappen ben je klaar! Schenk lekker een kopje thee voor jezelf in en geniet van de verbeterde akoestiek en de nieuwe uitstraling van de ruimte.

  Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Deel jouw vernieuwde look via onze Instagram en vergeet ons niet te taggen! Zo kunnen wij al het moois voorbij zien komen en kunnen wij nieuwe inspiratie delen met anderen! 

  Bij vragen of advies neem gerust contact met ons op!